вівторок, 29 грудня 2020 р.

 Книжково-ілюстративна виставка "Об'єктивність і точність - запорука віри в міфи і казки Джозефа Редьярда Кіплінга" (155 років від дня народженя)

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО РЕДЬЯРДА КІПЛІНҐА ТА ЙОГО ТВОРИ

Опис : 🔹Редьярд Кіплінґ був першим у світі англійцем, який отримав Нобелівську премію в галузі літератури в 1907 році. До речі, автор став і наймолодшим з удостоєних цієї премії. Його рекорд досі не побитий: Кіплінґу в момент нагородження було 42 роки.

Опис : 🔸Син Кіплінґа – Джон – загинув в бою на початку Першої світової війни. Після смерті сина письменник жив настільки усамітнено, що одного разу один із журналів оголосив про його смерть.

«Тільки що дізнався, що я мертвий, – написав у відповідь Кіплінґ – Будь ласка, не забудьте видалити мене зі списку ваших передплатників».

Опис : 🔹Письменник міг писати лише чорним чорнилом. З цього приводу є кілька думок. Хтось вважає, що тільки чорнило, виготовлені з чорного вулканічного скла, могли надихнути Кіплінґа на роботу. Хтось припускав, що крім чорного чорнила письменник не міг нічого розгледіти на папері через поганий зір.

Опис : 🔸В оригінальному творі «Книга Джунглів», Багіра – це персонаж чоловічої статі, а перекладачі змінили Багіру швидше за все, тому, що слово «пантера» – жіночого роду.

 



Немає коментарів:

Дописати коментар

 Книжковий релакс